9 ianuarie 2012

AVIZAREA Certificatului de membru al OTDR pentru anul 2012


Cerere RUTD -2012 (descarcati pdf)
Adeverinta de salariat -2012 (descarcati pdf)
Fisa locului de munca -2012 (descarcati pdf)

(extras din Regulamentul privind avizarea Certificatului de membru pe anul 2012)
Avizarea certificatului de membru se face anual si confera tehnicianului dentar dreptul de a exercita profesia pe perioada avizului. Pentru intreg anul 2012 avizarea certificatului de membru se face în perioada 20.12.2011 – 1.03.2012
Avizarea certificatului de membru se face la sediul CJ/CMB în raza căruia tehnicianul dentar îşi desfăşoară activitatea;
La prezentarea pentru obtinerea avizului, tehnicienii dentari vor anexa urmatoarele:
(1) dovada locului de muncă si a experientei profesionale exercitata efectiv si legal (vechimea in profesie ce poate fi dovedita cu acte) – astfel:
a) pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in tehnica dentara in regim salarial:
- adeverinta de la angajator – model publicat pe site (valabilitate 30 zile de la data eliberarii)
- dovada experientei profesionale exercitata efectiv si legal (pentru cei care nu o au depusa la dosar: copie carnet de munca/adeverinta de la ITM/etc.)
b) pentru persoanele care isi desfasoara activitatea in tehnica dentara in regim independent (SRL/LTD/CPI/PFA/PF s.a.):
b1) CPI/LTD/PF/PFA:
- copie CIF (daca aceasta nu exista deja la dosar de la avizarea anterioara/daca si-a schimbat forma de exercitare/daca exercita profesia sub mai multe forme),
- „Fisa locului de munca” – conform modelului publicat pe site
- Certificatul de inregistrare la DSP a CPI/LTD/PF/PFA – in cazurile in care exista aceasta inregistrare,
- Declaratia 070/Declaratie 200 (ultima depusa la ANAF) sau adeverinta de venit de la Administratia Finantelor Publice pentru perioada exercitarii profesiei de tehnician dentar.
b2) SRL:
- Copie CUI (daca aceasta nu exista deja la dosar de la avizarea anterioara/daca si-a schimbat forma de exercitare/daca exercita sub mai multe forme),
- Fisa locului de munca” – conform modelului publicat pe site,
- Certificatul de inregistrare la DSP – in cazurile in care exista aceasta inregistrare
***Pentru debutanti, copie contract de colaborare cu cabinete/laboratoare de tehnica conform reglementarilor prevazute in Statut sau copie contract de munca si adeverinta de salariat de la angajator.
*** Pentru pensionarii in activitate, copie si dupa „Decizia” de pensionare (daca nu se afla deja depusa la dosar).
Nota: În cazul tehnicienilor dentari debutanţi, precum şi a tehnicienilor dentari care au vechime în profesie, dar care nu desfăşoară activităţi de tehnică dentară la data solicitarii avizului, aceştia vor prezenta documentele legate de locul de munca în termen de 30 zile de la data începerii activităţii ca tehnician dentar. In caz contrar, acestia vor fi mentionati in RUTD ca membri „inactivi”.
(2). dovada achitării cotizaţiei de membru, la ,,zi’’ – (copie dupa dovada achitarii cotizatiei/2011, pe care este aplicata stampila bancii);
(3). dovada participarii la Programul de educatie profesionala continua in anul 2010 si 2011 – se vor prezenta in original diplomele de la cursurile/evenimentele/manifestarile creditate de catre OTDR
Tehnicienilor dentari, care nu indeplinesc conditiile de avizare pentru anul 2012 si astfel nu se avizeaza in perioada 20.12.2011 - 1.03.2012, precum si celor care nu solicita avizarea in perioada 20.12.2011 – 1.03.2012, avizul li se poate acorda si ulterior, numai daca acestia indeplinesc conditiile prevazute in Regulamentul privind avizarea certificatului de membru al OTDR pentru anul 2012 (conditii mentionate anterior la punctele 1, 2 si 3). In aceste cazuri, daca sunt indeplinite cerintele aratate, avizul pentru anul 2012 se acorda de la data indeplinirii conditiilor de avizare si este valabil pana la 31.12.2012.
La prezentarea pentru obtinerea avizului/2012, completarea cererii RUTD (model publicat pe site) si, dupa caz, „Fisa de exercitare” (locul de munca a activitatii de tehnica dentara in sistem independent ) sau prezentarea „adeverintei de salariat”, sunt obligatorii pentru toti membrii OTDR.
In situatia in care sunt indeplinite conditiile de obtinere a avizului, dar acesta nu s-a solicitat, in RUTD actualizat/publicat pe site va aparea mentiunea “Avizare in curs de procesare”- pana la data obtinerii efective a avizului.
Pentru perioadele in care tehnicianul dentar desfasoara activitate de tehnica dentara fara sa aiba avizat Certificatul de membru, precum si pentru perioadele in care avizarea s-a obtinut ulterior termenelor stabilite prin regulamente, acesta este direct raspunzator.

Niciun comentariu: