23 martie 2014

METODOLOGIE PRIVIND ELIBERAREA CERTIFICATULUI DE ATESTARE A STATUSULUI PROFESIONAL CURENT




Capitolul 1- Dispozitii generale

Art. 1.             (1) Prezenta Metodologie prevede modalitatea de eliberare a Certificatului de atestare a statusului profesional curent.
            (2) Ordinul Tehnicienilor Dentari din Romania, autoritatea romana competenta pentru profesia de tehnician dentar, cu atributii si competente in privinta supravegherii si controlului exercitarii profesiei de tehnician dentar pe teritoriul Romaniei, poate elibera la cerere, membrilor sai (detinatori ai certificatului de membru OTDR), conform normelor legale si reglementarilor proprii in vigoare, Certificatul de atestare a statusului profesional curent.
Art. 2.  Certificatul profesional curent se elibereaza la cererea membrului OTDR, in termen de 30 de zile de la inregistrarea solicitarii. Valabilitatea certificatului este de 3 luni de la data emiterii sale.

Capitolul 2- Acte necesare

Art. 3. Pentru eliberarea Certificatului de status profesional curent sunt necesare urmatoarele acte:
- Cerere prin care se solicita eliberarea certificatului de atestare a statusului profesional curent (conform modelului )
-Dovada achitarii la zi a cotizatiei de membru, a obtinerii avizului anual pe verso certificatului de membru precum si (in cazul exercitarii in mod independent a profesiei) dovada obtinerii avizului formei de exercitare /autorizarii laboratorului eliberate de OTDR in conformitate cu reglementarile/normele interne in vigoare la data solicitarii
- Certificat de cazier judiciar (depus in original si in termenul de valabilitate legal – 6 luni de la data emiterii)
- Copie dupa chitanta platii aferente eliberarii certificatului de atestare a statusului profesional curent.
Art. 4. (1) Suma perceputa pentru eliberarea certificatului de atestare a statusului profesional curent
este de 50 RON.
(2) Suma poate fi platita astfel:
- Beneficiar: Ordinului Tehncienilor Dentari din Romania;
- CIF: 22889959;
 Banca Transilvania- Sucursala Unirii Bucuresti- cod IBAN: RO55BTRL04301205D48051XX
Sau
 - Banca BRD Brasov - Cod IBAN: RO54BRDE080SV70392720800

Capitolul 3- Depunerea actelor

Art. 5. Depunerea actelor se face personal, prin posta la sediul central al Ordinului Tehncienilor Dentari din Romania, str. Sos Iancului nr 4B-4K, sector 2, Bucuresti, cod poştal 021723 sau prin Consiliile Judetene/Consiliul Municipiului Bucuresti al OTDR  in raza carora isi desfasoara solicitantul activitatea.

Capitolul 4 - Analizarea actelor si eliberarea certificatului de atestare a statusului   profesional curent

Art. 6. (1) Analizarea actelor si propunerea de eliberare a certificatelor de atestare a statusului profesional curent se va face de catre Comisia de verificare a dosarelor de inscriere si de autorizare, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii, insotita de documentele prevazute la art. 3, la sediul central al OTDR. In cazul in care se constata lipsa documentelor sau neconformitatea lor, termenul de 30 zile decurge de la data completarii dosarului.
(2) Adeverintele de conformitate se elibereaza la sediul Consiliului Judetean sau al Consiliului Municipiului Bucuresti in raza caruia isi desfasoara solicitantul activitatea sau isi are domiciliul. Adeverintele se pot ridica de catre solicitant personal sau de catre reprezentantul prin procura notariala al acestuia.
(3) Intocmirea adeverintelor se va face de catre Compartimentul Evidenta si Relatii cu Membri.

Capitolul 4 - Dispoziţii finale

Art. 7. Prezenta Metodologie intra in vigoare la data de  01.01.2014 si poate fi completata si modificata oricand, prin decizie a Biroului Executiv al Ordinului Tehnicienilor Dentari din Romania.

Niciun comentariu: